Het verhaal achter Ambulo

In de praktijk zien we veel mensen waarvoor volledig orthopedisch schoeisel (OSA) een stap te ver is, maar waar voor het huidige assortiment semi-orthopedische schoenen (OSB) net te kort schiet. Speciaal voor deze groep heeft Livit een unieke maatschoenenlijn ontwikkeld: Ambulo®. De Ambulo collectie biedt meer maatwerk dan semi-orthopedische schoenen doordat de specifieke voetafwijking volledig in de leest is verwerkt, maar is minder complex dan volledig op maat gemaakte schoenen. De manier van produceren ligt namelijk dichter bij ‘gewone’ confectieschoenen, wat het uiterlijk van de schoenen ook ten goede komt.Ambulo schoenen zijn ontwikkeld door orthopedische schoentechnici van Livit op basis van jarenlange praktijkervaring. En voor het uiterlijk van de schoenen laten zij zich inspireren door de hedendaagse schoenenmode. De schoenen worden geproduceerd met behulp van een unieke verzameling zorgvuldig ontworpen ‘indicatieleesten’ waardoor ze geschikt zijn voor de meest voorkomende voetproblemen, zoals  hallux valgus of  platvoeten (pes plano valgus).

Handgemaakt in Portugal

Het maken van schoenen- en orthopedische schoenen in het bijzonder – is een ambacht waar veel vakmanschap, creativiteit en handwerk bij komt kijken. Tussen het aanmeten van je schoenen en het moment dat je erop naar buiten kunt, voltrekt zich dan ook een complex proces waar veel mensenhanden en –uren aan te pas komen. Onze Ambulo schoenen worden in eigen beheer gemaakt vanuit ons schoenatelier in Portugal. 

Meer over ons leer

‘Echt leer´staat voor kwaliteit, maar niet automatisch voor duurzaamheid. De internationale leerproductie kan nog vele verbeterstappen maken op het gebied van dierenwelzijn, werkomstandigheden en het gebruik van chemicaliën, water en energie. Livit wil vanuit haar MVO beleidsplan kunnen garanderen dat bij het vervaardigen van onze schoenen mens en milieu zo min mogelijk belast worden. Lees meer over hoe wij dat doen in onze  pagina over leer.


Modellenboek heren

Modellenboek dames