Orthopedische schoenen (OSA)

Komt u in aanmerking voor orthopedische schoenen? Wij zoeken graag naar oplossingen die voor u het meest passend en comfortabel zijn. Wilt u weten hoe dit in zijn werk gaat? Wij zetten het graag stap- voor-stap voor u op een rijtje.

UW EERSTE AFSPRAAK

We stellen samen met u een zorgplan op. Zo hebben we allebei een overzicht van wat er precies gaat gebeuren en wanneer. Wij vragen u om uw verzekeringsinformatie, persoonlijke gegevens en medische historie. Wij nemen de maten van uw voeten op en kijken naar bijzonderheden.

GARANTIE

Wij geven op alle schoenen garantie. Er bestaat een verschil tussen garantie op de pasvorm en die op materiaal en technische kwaliteit. Wij geven u hier graag meer informatie over.

HOE WIJ HELPEN

Uw orthopedische schoenen worden volledig op maat gemaakt. Daar besteden wij de grootst mogelijke zorg aan. Uw schoenen moeten goed zitten en de ondersteuning bieden die nodig is. Daarom leggen wij u graag uit wat de stappen zijn om tot uw nieuwe schoenen te komen.

KENNISMAKEN EN AANMETEN

Tijdens het eerste gesprek brengen we samen met u uw voetklachten goed in kaart. Na het onderzoek van uw voeten worden de maten opgenomen en maken wij diverse voetafdrukken. Een 2D-afdruk om de druk aan de onderzijde van de voeten in kaart te brengen, en een 3D-afdruk. Bij de 3D-afdruk worden uw voeten in de juiste stand gegipst. Deze gipsen modellen worden gebruikt om uw persoonlijke mallen (leesten) te maken. Die vormen de basis van uw orthopedische schoenen. Deze eerste afspraak duurt ongeveer een uur. We maken met u een vervolgafspraak om uw schoenen te komen passen. Tijdens de pasafspraak bepalen wij samen met u de kleur en model van de schoenen.

Ondertussen…maken wij uw passchoenen. Waar nodig maken wij vanuit de maten een paar leesten. Deze vormen de basis voor uw nieuwe schoenen. Op deze leesten maken wij de passchoenen. Dit duurt ongeveer twee weken. Ook dit is afhankelijk van het soort schoenen dat bij u is aangemeten, dit bespreken we met u.

UW PASSCHOENEN

Bij uw tweede afspraak controleren wij zorgvuldig de pasvorm. Dit gebeurt aan de hand van passchoenen. Dit zijn doorzichtige schoenen waarmee wij de pasvorm goed kunnen bekijken. Uw definitieve schoenen worden pas gemaakt wanneer we beiden tevreden zijn. Soms zijn uw voeten op een andere manier opgemeten, waardoor deze stap overgeslagen wordt. Dit bespreken we met u. Deze afspraak duurt ongeveer 30 minuten. Wij maken direct een nieuwe afspraak om uw schoenen te komen afhalen.

Ondertussen… maken wij uw schoenen. Uw orthopedische schoenen worden op maat gemaakt. Vanaf het passen duurt het vijf weken voor uw schoenen klaar zijn.

UW NIEUWE SCHOENEN

Tijdens deze afspraak past u uw nieuwe schoenen en controleren we of alles naar wens is. We maken dan een controle afspraak over 6 weken, om te evalueren of alles naar wens is. Wanneer u bent verwezen door een specialist, dan volgt nog een controle afspraak in het ziekenhuis, op het schoenenspreekuur.

Deze afspraak duurt ongeveer 30 minuten

NAZORG

Wij staan voor persoonlijke aandacht en kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat u profijt heeft van uw schoenen en dat deze goed blijven. Hiertoe plannen wij controle- afspraken in, maar schroom niet om contact met ons op te nemen.

Modellenboek heren

Modellenboek dames

Modellenboek kids