Steunzolen

Als u voet- of rugklachten heeft, kunnen steunzolen een goede oplossing zijn. Wij maken de steunzolen op maat, volgens de traditionele manier op een gipsmodel, op deze manier garanderen wij een optimale pasvorm. Tijdens het passen van de zolen, worden deze pas-gemaakt in de daarvoor geschikte confectieschoenen. U kunt ze van het ene paar schoenen in het andere overplaatsen. Er wordt altijd gekeken in wat voor type schoen de zolen gedragen gaan worden. Waar de zolen voor worden gebruikt, en of uw schoenen geschikt zijn qua binnenruimte, pasvorm, stand van de schoen en sluiting. Zodat er een passend voet/schoenadvies kan worden gegeven.

Er bestaan verschillende soorten voetbedden: voor dagelijks gebruik, om mee te sporten en speciale voetbedden voor in werk- en veiligheidsschoenen. Naast steunzolen voor volwassenen maken wij ook steunzolen  voor kinderen.

Uw voeten hebben veel te verduren. Soms leidt dat tot klachten. Dat kan pijn in uw voeten zijn, maar u kunt ook andere klachten krijgen door een verkeerde belasting van uw voeten, bijvoorbeeld rugklachten.

Steunzolen worden meestal door uw huisarts, revalidatiearts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts voorgeschreven. Ze worden niet vergoed uit de basis verzekering, vaak wel uit de aanvullende verzekering. U kunt ook zelf vrijblijvend een afspraak bij ons maken bij voetklachten of als u denkt dat steunzolen u zouden kunnen helpen.           

Om te kunnen beoordelen of en hoe wij uw klachten kunnen verminderen, maken we eerst een voet-analyse. De opbouw van uw steunzolen wordt nauwkeurig afgestemd op uw voeten. Na ongeveer 2 weken kunt u uw steunzolen ophalen. Uiteraard krijgt u dan een duidelijke uitleg over hoe u uw orthopedische voetbedden het beste kunt gebruiken voor een optimaal resultaat.